23 de febrer del 2012

Donas guatemalteques


Potser si avui féssim un sopar d'aquells que cadascú porta alguna cosa us cuinaria Donas guatemalteques i podríem fer-ne moltes i montar-les com si fos un pastís i coronar-les amb un parell d'espelmes que escribissin a l'aire el número 25, que les encendríem amb els llums apagats i ens giraríem totes cap a l'Agnès i li cantaríem alhora... 

MOLTES FELICITATS... o potser d'alguna altra manera que haguéssim après, més original i no tan sentida, unas mañanitas, un prat molt verd... qui sap? 

El cas és que avui no estic allà... però us en puc deixar un petit tast...


Ingredients (per unes 90 Donas petitetes)

1kg de farina
200g de sucre normal
250g de sucre triturat (passat pel molinet)
1 culleradeta de llevat
1/2 culleradeta de Royal (llevat instantani)
100ml d'oli
1 got d'aigua tèbia 
1 pessic de sal

Es fica tota la farina en un recipient, el sucre, els llevats, la sal, l'oli i es va ficant poc a poc, l'aigua mentre es va amassant fins arribar al punt que estigui ben lligada la massa. 
S'enfarina la taula i les mans i es fan boletes, s'estiren i es formen cercles. Es fregeixen i al sortir, es passen per un plat amb sucre per tal de cobrir-les amb sucre. com més aviat es mengin, MÉS BONES SÓN!

1 comentari:

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.